Finalitzat el termini d’informació pública del PERTE d’Economia Circular per a plàstics

Finalitzat el termini d’informació pública del PERTE d’Economia Circular per a plàstics

L’11 de desembre es va tancar el termini d’informació pública del projecte d’ordre pel qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a impulsar l’economia circular en els sectors del tèxtil, la moda i el plàstic, dins del marc del PERTE d’Economia Circular. Aquest PERTE constitueix un dels plans estratègics fonamentals del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquest programa, aprovat pel Consell de Ministres el març de 2022, té com a objectiu principal promoure el progrés de l’economia circular en la indústria espanyola. Algunes de les mesures destacades inclouen:

  • Fomentar l’ecodisseny dels productes per aconseguir-los més duradors i fàcils de reparar.
  • Incrementar la reutilització, millorar la gestió dels residus i incorporar material reciclat en la fabricació de nous productes.
  • Impulsar la digitalització amb l’objectiu de millorar la competitivitat i la innovació del teixit industrial.

Mitjançant aquest PERTE, es destinen ajudes per un import total de 492 milions d’euros, distribuïts en dues línies d’acció. La primera implica actuacions en sectors clau amb un pressupost de 300 milions d’euros per fomentar l’adopció d’esquemes circulars en les indústries tèxtil, del plàstic i d’energies renovables. El sector dels plàstics rebrà un terç d’aquesta ajuda per implementar mesures com l’estímul de l’ecodisseny, la promoció dels envasos reutilitzables i el potenciament del reciclatge, tant mecànic com químic.

La segona línia d’acció, de la qual els sectors prèviament esmentats no poden sol·licitar ajuts, preveu actuacions transversals per impulsar l’economia circular en les empreses d’altres sectors industrials. Aquesta línia disposa d’una dotació de 192 milions d’euros.

En aquest cas, el pressupost es distribuirà en quatre categories: reducció del consum de matèries primeres verges, ecodisseny, gestió de residus i digitalització.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code