INEOS Styrolution s’associa amb EGN i Tomra per reciclar els residus de poliestirè postconsum.

INEOS Styrolution s’associa amb EGN i Tomra per reciclar els residus de poliestirè postconsum.


INEOS Styrolution, líder mundial en estirènics, Tomra, líder mundial en transformació de residus, i EGN Entsorgungsgesellschaft Niederrhein, una empresa líder en reciclatge, han anunciat un projecte pioner per convertir els residus de poliestirè (PS) postconsum en poliestirè reciclat per a envasos alimentaris.

EGN, filial de SWK AG, construirà una planta de reciclatge mecànic avançat amb una capacitat per processar 40.000 tones anuals de residus de poliestirè postconsum. Aquesta instal·lació serà pionera a gran escala. EGN es farà càrrec de la classificació i el rentatge dels residus, mentre que INEOS Styrolution serà responsable de la purificació “super-neta” per complir amb els requisits de seguretat alimentària de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

La nova planta se situarà a Krefeld, Alemanya, i s’estima que començarà a operar a mitjans del 2025, permetent a INEOS Styrolution satisfer les necessitats comercials dels clients.

En aquest projecte, Tomra proporcionarà tecnologia de classificació i matèries primeres. Tomra Feedstock recollirà els residus de poliestirè postconsum dels envasos d’aliments descartats i els portarà a la nova planta de Krefeld, Alemanya.

Aquesta iniciativa té com a objectiu establir un sistema de reciclatge circular de poliestirè de qualitat per a envasos alimentaris. La col·laboració entre les tres empreses permetrà produir poliestirè circular d’alta qualitat amb una empremta de carboni notablement inferior. Ja s’ha despertat un gran interès entre clients i marques, que busquen garantir contractes a llarg termini.

Dades clau sobre el reciclatge de poliestirè:

El procés de reciclatge mecànic avançat aprofita les propietats intrínseques del poliestirè, convertint-lo en el material ideal per aconseguir una autèntica circularitat.

El poliestirè ha demostrat ser un dels millors plàstics per a la classificació en el flux de residus i és un dels dos únics polímers que poden obtenir qualitats per al contacte amb aliments mitjançant el reciclatge mecànic. Aquest material ofereix una capacitat de reciclatge infinita, mantenint el seu perfil de propietats intacte després de diversos cicles de reciclatge mecànic, a nivells de qualitat equiparables als productes nous. A més, el poliestirè presenta una absorció de contaminació molt baixa en el flux de residus.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code