AIMPLAS organitza la seva jornada de caracterització sota el format de seminari internacional els dies 28 i 29 de setembre

AIMPLAS organitza la seva jornada de caracterització sota el format de seminari internacional els dies 28 i 29 de setembre

La indústria del plàstic s’enfronta als reptes de la seguretat i la sostenibilitat mediambiental, i per abordar-los, es recorre a l’anàlisi i als assajos de laboratori. Gràcies a les tècniques avançades de caracterització de materials, es pot certificar el contingut en material reciclat i la reciclabilitat, així com la reutilització, la biodegradabilitat, la compostabilitat, la caracterització de microplàstics, la seguretat alimentària i el control de qualitat dels envasos i del sector de l’automoció.

Per mantenir-se al dia de les novetats i les tendències en aquest àmbit, AIMPLAS organitza un any més el seu Seminari Internacional sobre Caracterització de Materials Plàstics, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de setembre. Aquest any, l’esdeveniment adopta el nom de CHARPLAST i compta amb el patrocini de DAS NANO, PERKIN ELMER, ZWICK/ROELL, MOCON/AMETEC, CONTROL TÉCNICA i FRONTIER LAB. Aquest seminari reunirà una trentena de professionals de diversos sectors de la indústria del plàstic, així com representants acadèmics, administratius i laboratoris de referència. El seu objectiu és compartir coneixements avançats que permetin prendre decisions per al desenvolupament de productes i l’expansió del negoci.

El programa del seminari es divideix en sis blocs temàtics amb quatre sessions comunes. La primera sessió abordarà les tendències en tècniques avançades de caracterització. Després, s’analitzaran les certificacions relacionades amb el contingut de material reciclat i la reciclabilitat dels productes, en resposta a les exigències reguladores actuals per reduir l’impacte ambiental dels materials plàstics verges. La tercera sessió se centrarà en altres certificacions vinculades a l’economia circular, com ara la reutilització, la biodegradabilitat i la compostabilitat dels productes plàstics. Finalment, en l’última sessió comuna, s’abordarà el problema dels microplàstics, presentant les tècniques existents i les que es troben en desenvolupament per a la seva detecció i eliminació.

A més, durant la segona jornada, es realitzaran quatre sessions específiques de forma simultània en dues sales paral·leles. Aquestes sessions tractaran temes com la seguretat alimentària dels materials per al contacte amb aliments, el comportament i la durabilitat dels materials plàstics enfront d’agents externs, així com la importància de la caracterització en el control de qualitat en sectors tan diversos com els d’embalatges i l’automoció.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code