La indústria, més a prop de l’objectiu d’utilitzar 10 milions de tones de plàstic reciclat

La indústria, més a prop de l’objectiu d’utilitzar 10 milions de tones de plàstic reciclat


La plataforma Circular Plastics Alliance, CPA, ha publicat el seu pla d’acció aquest mes de novembre. Accions que tenen com a objectiu assolir la fita de la Comissió Europea d’utilitzar 10 milions de tones a l’any de plàstics reciclats en la fabricació de nous productes a partir de 2025.

La Circular Plastics Alliance ha posat en marxa un ambiciós pla de treball perquè el reciclatge dels productes plàstics sigui més eficient, en el qual s’han identificat, en aquesta primera fase, 19 productes prioritaris de diferents sectors: envàs i embalatge, construcció, agricultura, automoció i EEE.

També ha presentat un informe sobre la situació actual dels residus plàstics recollits i classificats en la Unió Europea, a més d’una agenda d’I + D per a la circularitat dels plàstics.

El comissari de mercat interior, Thierry Breton, assegura que “necessitem una acció de tots els actors de la cadena de valor per aconseguir l’economia circular dels plàstics. Tot i l’impacte del coronavirus, en particular en els recicladors i en els transformadors de plàstics, el model de negoci segueix sent clar”.

Al gener de 2021, es posaran en marxa tres noves accions:

  • Un sistema de monitorització per rastrejar els fluxos de materials plàstics a Europa;
  • Elaboració d’un informe sobre el potencial sense explotar per a una millor recollida, classificació i reciclatge de residus plàstics, així com les millores necessàries per aconseguir l’objectiu de 10 milions de tones.
  • Mapatge de les necessitats d’inversió relacionades.

La Comissió Europea va anunciar el llançament de la Circular Plastics Alliance fa gairebé dos anys, el desembre de 2018. Abans del llançament s’havia dut a terme una avaluació preliminar dels compromisos voluntaris de la indústria per utilitzar més plàstics reciclats en els processos de producció de nous productes. Aquesta avaluació demostrava que els compromisos dels proveïdors de plàstics reciclats eren suficients per assolir i fins i tot superar l’objectiu de la UE de 10 milions de tones de plàstics reciclats utilitzats a Europa a partir de 2025. No obstant això, es va veure que calia actuar en la baula de la cadena que representa els transformadors que, com a usuaris de plàstics reciclats, necessitaven suport perquè el plàstic reciclat complís amb les seves demandes i les dels seus clients.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code