12 de novembre – Torna la jornada Plàstics i economia circular

12 de novembre – Torna la jornada Plàstics i economia circular

El 12 de novembre, tindrà lloc la V Edició de la jornada Plàstics i economia circular sostenibilitat i reciclatge d’AIMPLAS i Cicloplast, amb un innovador format 3D de realitat virtual. Aquesta nova modalitat permetrà recrear els espais i funcionalitats d’una trobada física. Així, amb total seguretat i sense desplaçaments, podran celebrar-se relacions comercials i professionals.

L’esdeveniment s’ha convertit, després de les darreres quatre edicions, en un punt de trobada per a empreses, administracions públiques, universitats i centres tecnològics.


Continguts

La jornada començarà amb una ponència sobre les polítiques que desenvoluparà el Pacte Verd Europeu. Aquesta intervenció anirà a càrrec de Maria Racó- Liévana, responsable de l’equip d’economia circular de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea.

A més, un representant de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental de el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic explicarà la nova Estratègia d’Economia Circular impulsada pel govern espanyol.

Seguidament, Isabel Goyena, portaveu de la plataforma EsPlásticos i directora general de Cicloplast, oferirà la visió de sector sobre diverses mesures. Com les prohibicions a determinats productes de plàstic o la proposta d’un nou impost als envasos plàstics no reutilitzables.

Avenços en reciclat

En un segon bloc, experts i representants de la indústria abordaran l’aplicació de l’economia circular dels plàstics des de diferents sectors:

Jorge Serrano, gerent d’Empreses i Ecodisseny d’Ecoembes, analitzarà els avenços i reptes per optimitzar la qualitat del reciclatge d’envasos de plàstic.

Blanca de Arteche, representant de l’associació MAPLA (Medi Ambient Agricultura i Plàstics), tractarà el futur de la gestió dels plàstics agrícoles a l’estat espanyol.

Alicia García-Franco, directora de la FER (Federació de la Recuperació i el Reciclatge), parlarà de solucions innovadores per al reciclatge de plàstics d’automoció i d’aparells elèctrics i electrònics.

Igor González, president de l’associació ECOTEXTIL, dedicarà la seva intervenció als avenços en la gestió i el reciclatge de el sector tèxtil.

Óscar Hernández, director de ANARPLA, abordarà com està afectant la Covid-19 a la indústria del reciclat.


Casos d’èxit d’empreses

L’últim bloc estarà protagonitzat per les empreses, que presentaran les seves estratègies i casos d’èxit en Economia Circular.

Adela Torres, directora de RSE a Mercadona, explicarà com realitzen la gestió circular dels materials plàstics.

Judit Jasana, directora general de Tomra Sorting Recycling, destacarà l’aportació de la seva empresa per a una Economia Circular.

Eva Verdejo, responsable de el Grup de Reciclatge Químic a AIMPLAS, presentarà les tendències en aquest tipus de processos, amb exemples de casos d’èxit.

Eversia, Saica i Consum, presentaran un cas d’èxit col·laboratiu en economia circular.

Coexpan, Storopack i Alfarben, també exposaran les seves experiències.

La jornada, compta amb el patrocini de ANAPE (Associació Nacional de Poliestirè Expandit), Eversia, Innotech (Coexpan i Emsur), la plataforma EsPlásticos, el Pacte Portuguès dels Plàstics i Tomra Sorting Recycling.

La jornada conclourà amb un networking virtual i una sessió de pòsters a través dels quals es podran conèixer projectes científics realitzats els últims quatre anys sobre economia circular i sostenibilitat en el sector de l’plàstic.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code