RecyClass certifica l’exempció de l’impost sobre el plàstic

RecyClass certifica l’exempció de l’impost sobre el plàstic

La certificació de RecyClass és fonamental per a les empreses espanyoles que volen demostrar el contingut reciclat dels seus productes i, així, obtenir l’exempció de l’impost establert per la Llei 7/2022. Segons aquesta llei, les empreses que venen envasos de plàstic no reciclats i no reutilitzables al mercat espanyol estan obligades a pagar un impost. No obstant això, si un producte incorpora contingut reciclat certificat per RecyClass, l’empresa pot sol·licitar la dispensa d’aquest impost.

Fins ara, s’ha permès l’ús de declaracions autoinformades per justificar el contingut reciclat dels productes. Tanmateix, a partir de l’1 de gener de 2024, serà obligatori disposar d’una certificació de contingut reciclat emesa per un tercer acreditat per evitar el pagament de l’impost. En aquest sentit, les certificacions de RecyClass es presenten com una eina essencial, oferint esquemes d’auditoria que les empreses poden utilitzar per aconseguir aquesta exempció.

RecyClass proporciona dos esquemes d’auditoria complementaris per certificar el material al llarg de la cadena de valor. La Certificació del Procés de Reciclatge de RecyClass verifica l’origen dels residus de material reciclat utilitzats en la fabricació de nous articles. D’altra banda, la Certificació de Traçabilitat de Plàstics Reciclats comprova l’ús de plàstics reciclats en qualsevol etapa de la cadena de valor del plàstic.

Aquestes certificacions es basen en els requisits de la norma EN 15343 i s’avaluen segons la cooperació europea per a l’acreditació EA-1/22 A-AB: 2023. Les avaluacions positives d’aquests esquemes permeten als organismes de certificació sol·licitar l’acreditació conforme a la norma ISO 17065.

Els requisits específics de les certificacions RecyClass coincideixen amb les especificacions legals que estableixen la manera de demostrar l’ús de plàstics reciclats, requisit fonamental per obtenir l’exempció d’impostos.

La certificació RecyClass és realitzada per organismes de certificació acreditats de tercers, com ara Kiwa-IVAC, DQS Grècia i Kiwa Netherlands B.V. La llista completa d’empreses certificades per RecyClass és pública.

Més enllà del benefici fiscal a Espanya, les empreses certificades per RecyClass contribueixen a millorar la transparència del mercat. El seu certificat no només serveix com a prova de la seva fiabilitat com a proveïdores, sinó que també confirma que els proveïdors de plàstics reciclats segueixen processos respectuosos amb el medi ambient.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code