Webinar, 31 de març | ENVALORA, nou sistema col·lectiu (SCRAP) per a envasos industrials i comercials

Webinar, 31 de març | ENVALORA, nou sistema col·lectiu (SCRAP) per a envasos industrials i comercials

Aprovat el nou Reial decret d’Envasos. Informació i assessorament per a les empreses sobre com complir amb les noves obligacions com la Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos. ENVALORA, nou sistema col·lectiu (SCRAP) per als envasos industrials i comercials.

Webinar obert per a noves empreses de diversos sectors industrials. L’objectiu és informar les empreses sobre les noves obligacions legals que els afecten incloses en el Reial decret 1055/2022 d’Envasos i Residus d’Envasos que es va aprovar el passat 28 de desembre.

Són moltes les obligacions que les empreses, com a productors de producte hauran de complir.

Algunes individuals com la inscripció (el termini de la qual finalitza el 29 de març) i report de dades en el Registre de Productors de Productes ja habilitat pel Ministeri, i altres, com la nova Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per als envasos industrials i comercials, es podran complir de manera col·lectiva a través d’un Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP). La nova RAP que obliga a les empreses que posen en el mercat productes en envasos industrials i comercials ha d’encarregar-se del finançament i gestió final d’aquests envasos.

En el webinari es presentarà també ENVALORA que és el futur nou SCRAP per a envasos industrials i comercials, al qual ja s’han unit més de 340 empreses (tant multinacionals com moltes pimes), de sectors com la química, els plàstics, el cautxú, la construcció i altres afins com el sector automoció, arts gràfiques, o metall, en considerar-ho com la millor opció per a complir amb la nova legislació.

Després de l’aprovació del nou Reial decret, els terminis per al compliment de la nova obligació RAP són molt curts. Els nous Sistemes Col·lectius hauran d’estar operatius abans del 31 de desembre de 2024, però abans del 31 de desembre de 2023, els sistemes hauran de presentar la sol·licitud d’autorització a les administracions públiques, i aquesta autorització ha d’incloure ja a les empreses productores unides al sistema. Per tant, les empreses que s’uneixin ja a ENVALORA s’asseguraran pertànyer al sistema i complir la legislació.

Ponent: Isabel Goyena, coordinadora de ENVALORA i directora general de Cicloplast.

Inscriu-te

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code