Esport i oci

Inici / Sectors / Esport i oci

Esport i oci

Els plàstics han revolucionat l’esport en els darrers anys. Des de les pistes on els atletes olímpics persegueixen nous registres fins a les sabates, roba i equips de seguretat que porten i l’estadi on realitzen, els esports moderns es basen en plàstics.

Plàstics en esports

A més de proporcionar les característiques de rendiment que demanen els atletes moderns, els plàstics també ofereixen beneficis per a la sostenibilitat. Per exemple, l’estadi de Maracanã als Jocs Olímpics de Rio 2016 va utilitzar milions d’ampolles de plàstic reciclades per produir més de 6.700 seients a l’estadi. A més, les cintes de les medalles atorgades als esportistes estaven fetes amb ampolles de plàstic reciclades al 50%.

Plàstics en jocs de boles

Els materials plàstics s’utilitzen en gairebé tots els jocs de boles. Gràcies als plàstics, el futbol, ​​per exemple, s’ha tornat més ràpid i tècnic que mai. La producció de boles moderna es basa en l’enllaç tèrmic d’una capa de poliuretà en una superfície enganxada sense problemes, que proporciona una excel·lent resposta i sensibilitat al contacte amb boles, una trajectòria previsible, una reducció substancial de l’aigua i una màxima resistència a l’abrasió. A més, els xiulets dels àrbitres, les xarxes de porteria, les banderes de cantonada, els coixinets, les botes de futbol i les samarretes estan fetes amb plàstic.

Plàstics en jocs de boles
zapatilla amb plastics

Plàstics en calçat esportiu

Les sabates per córrer que pesaven pocs grams i proporcionen la força i la flexibilitat que els esportistes demanen a mesura que s’allunyen dels pistes de carrera poden marcar la diferència entre la victòria i la derrota. Els plàstics juguen un paper important en els dissenys actuals de sabates esportives, ja sigui l’aplicació en marxa, saltar o fer senderisme. Agafeu botes de senderisme, per exemple; el revestiment i la llengua es poden fabricar amb un teixit de polièster que repel·leix l’aigua i permet que la humitat s’evapori ràpidament des de l’exterior de la bota, mantenint els peus de l’excursionista secs i mullats a la calor. Per a la comoditat i el suport, la sola mitjana es pot fabricar en acetat de vinil d’etil (EVA), que proporciona un amortiment lleuger. I els encoixinats d’escuma de polièster s’utilitzen per proporcionar més confort a les plantilles.

Plàstics en tennis

Avui en dia, els fabricants d’esports utilitzen plàstics per fabricar raquetes de tennis lleugeres i fortes, amb excel·lents sistemes d’absorció de xocs. Com a resultat, els jugadors tenen ara raquetes més potents amb una major facilitat de maniobrabilitat. En alguns models de raqueta, les cordes longitudinals centrals es condueixen a través d’un nucli de plàstic especialment desenvolupat que està incrustat en un compost de plàstics, que redueix la vibració del xoc en un 45% quan la bola colpeja la raqueta. Aquesta tecnologia innovadora permet als amants del tennis de tots els nivells gaudir dels avantatges dels plàstics a les pistes locals.

Plàstics en esports aquàtics

Plàstics en esports aquàtics

La moldeabilitat dels plàstics compostos permet produir macos dinàmics elegants de baix pes i resistència. Els creuers de motor, iots de vela i gairebé tots els altres vaixells tenen ara casc, coberta, superestructura i fins i tot un pal fet de composites. Els iots actuals utilitzen compostos avançats de fibra de carboni que porten les carreres de iots a un nou nivell. Aquest innovador compost plàstic ha substituït en gran part els materials tradicionals i proporciona una major flexibilitat, rendiment superior i producció més ràpida. Les embarcacions més petites, com ara caiacs, canoes i taules de surf, també confien en les propietats úniques dels plàstics per aconseguir un rendiment excepcional.

  • Plàstics en esports d’hivern

    Els plàstics són omnipresents en els moderns esports d’hivern i sovint proporcionen l’avantatge decisiu que significa la diferència entre el primer i el segon lloc. Des de l’esquí alpí fins al biatló i el tobogan, l’atleta i l’equip han de proporcionar un màxim rendiment. Com a resultat, no es poden fer equips, roba o sabates d’esports d’hivern sense plàstics. Això és tan cert per al participant casual com per a l’atleta olímpic.

  • Articles de plàstic i esports i oci infantil

    Des de fa més de 50 anys, els venedors mundials utilitzen plàstics per fabricar algunes de les joguines, esports i oci més coneguts i populars per a nens. Des de cascos de bicicletes i dispositius de flotació fins a protectors de genolls i altres aparells de protecció esportiva, els plàstics ajuden els nens a divertir-se i mantenir-se segurs cada dia. Com tots els plàstics, aquests materials estan completament provats, estan ben investigats, durables, flexibles i rendibles.

La teva solució en una trucada · +34 937 361 100

Contacte amb l'empresa

Captcha Code