Sanitat i farmàcia

Inici / Sectors / Sanitat i farmàcia

Sanitat i farmàcia

El plástico en la sanidad Sanitat i Farmàcia L’assistència sanitària moderna seria impossible sense els molts productes mèdics a base de plàstic que donem per descomptat. Alguna vegada has fet una ullada al voltant d’una visita al metge? Els plàstics són a tot arreu, des de guants d’exàmens fins a xeringues estèrils i bandes adhesives de bandes des de bosses de sang intravenosa fins a tubs IV o vàlvules cardíaques…

Plàstics. Sanitat i farmàcia

Els envasos de plàstic són especialment indicats per a aplicacions mèdiques. Gràcies a les seves excepcionals propietats de barrera, protegeix de manera segura contra la contaminació. Les innovacions en plàstics fan possible els nous procediments. Només cal pensar en un cor de plàstic artificial, en plàstics resistents als bacteris o en peces del cos adaptades a les necessitats del pacient i impreses a la impressora 3D.

Desbloqueig de vasos sanguinis

En l’última cirurgia cardíaca, s’utilitzen tubs prims (catèters) per desbloquejar els vasos sanguinis, mentre que els dipòsits que els obstrueixen es poden desglossar amb un petit implant en forma de espiral, un suport del vas. Situat a l’artèria tractada, està fabricat amb un plàstic desenvolupat específicament per al camp mèdic i carregat de substàncies actives.

Plàstics. Sanitat i farmàcia
Plàstics. Sanitat i farmàcia

Pròtesi

Ara s’utilitzen plàstics com a aparells ortopèdics, on s’alineen, suporten o corregeixen deformitats. fins i tot poden millorar la funció de les parts mòbils del cos o substituir una part del cos, assumint la seva funció principal. El material sintètic també té un paper fonamental en les artèries malaltes que no es poden ajudar mitjançant el suport de vaixells. S’elimina una secció afectada de l’aorta i es trenca el buit mitjançant una pròtesi flexible de plàstic. Gràcies a això, la línia de vida del cos torna a ser completament funcional.

Còrnies artificials

Les lesions oculars o inflamacions cròniques, com per exemple l’erosió corneal, poden deteriorar la vista i, si un trasplantament té poques possibilitats d’èxit, l’única esperança és una pròtesi. Ja es disposa per a tractament de còrnies artificials fabricades amb silicona especial. Només 0,3 a 0,5 mil·límetres de gruix, altament transparent, flexible i feta de bio-mecànica similar a una còrnia natural, pot tornar a restaurar la visió.

Plàstics. Sanitat i farmàcia
Plàstics. Sanitat i farmàcia

Audiòfons

Les persones amb problemes auditius greus ara poden tenir un implant de plàstic que retorna el so a les seves oïdes. Aquest implant consta de nombrosos components: un micròfon, un dispositiu de transmissió connectat a un microordinador portat al cos, un estimulador i un portador d’elèctrodes amb 16 elèctrodes per a 16 intervals de freqüències diferents. En transformar els impulsos acústics en elèctrics, evita les cèl·lules danyades i estimula el nervi auditiu directament.

Càpsules de píndola de plàstic

Les càpsules de píndoles de plàstic alliberen exactament la dosi adequada dels seus ingredients actius en el moment adequat. El polímer a base d’àcid tartari es descompon gradualment, alliberant lentament els ingredients actius durant un període de temps més llarg. Aquests productes farmacèutics a mida ajuden a evitar haver de prendre freqüentment grans quantitats de pastilles.

Plàstics en esports aquàtics

Material quirúrgic i de protecció

Entre els materials que, per desgràcia, hem vist més comunament són aquells relacionats amb la protecció davant malalties infeccioses o per a pràctiques quirúrgiques, com guants mascaretes, ulleres i embolcalls que garanteixen l’esterilització dels elements mèdics.

Plàstics. Sanitat i farmàcia

Biberons i cura infantil

Sempre relacionem la infància amb els biberons, els xumets i els bolquers d’un sol ús. Cap d’aquests objectes, ara tan quotidians serien possibles sense els plàstics.

La teva solució en una trucada · +34 937 361 100

Contacte amb l'empresa

Captcha Code