AIMPLAS ha organitzat per als dies 1 i 2 de març de 2023 la vuitena edició del seu Seminari Internacional de Biopolímers i Compòsits Sostenibles.
AIMPLAS ha fixat ja en el calendari el seu pròxim Seminari Internacional sobre Biopolímers i Compòsits Sostenibles. Serà els dies 1 i 2 de març de 2023 a València i comptarà amb la participació, entre altres signatures, Waker, IMCD, Kompuestos, Novamont, Primebiopolymers, Clariant i Asobiocom. L’última edició de l’esdeveniment, al març de 2020, va reunir més de 20 ponents i més de 250 assistents.
El seminari busca analitzar els reptes i oportunitats dels bioplàstics, un sector en creixement que haurà multiplicat per tres la seva producció en 2026.
Programa del Seminari de Biopolímers
Els dos dies de l’esdeveniment s’han estructurat en quatre sessions temàtiques:
Primer bloc
La primera d’elles abordarà les principals novetats en el sector dels bioplàstics. També analitzarà les principals tendències en producció a partir de fonts alternatives més respectuoses amb el medi ambient. Es tracta de fonts que en alguns casos són compatibles amb una alta capacitat de biodegradació. En aquest sentit són mediambientalment sostenibles, tant per la seva procedència com pel final de la seva vida.
Segon bloc
El segon bloc es focalitzarà en el paper dels bioplàstics en l’economia del futur a nivell general. En aquest sentit, s’exposaran casos d’èxit i aplicacions innovadores en sectors com l’alimentació, la construcció, el tèxtil o la pesca i l’agricultura.
Tercer bloc
El tercer bloc estarà dedicat a la normalització i certificació, eines clau per a generar confiança en les empreses fabricadores i proveïdores als seus clients.
Quart bloc
Pel que respecta al quart i últim bloc tractarà l’impacte ambiental dels bioplàstics en el mitjà terrestre, fluvial o marí.
Tallers amb projectes de recerca
Estan previstos dos workshop sobre dos projectes de R+D+i coordinats per AIMPLAS. Es tracta dels projectes ELIOT i BIONTOP. El primer investiga el desenvolupament de noves tecnologies rendibles per al reciclatge dels biocomposites del sector aeronàutic.
Quant al segon, desenvolupa noves solucions d’envasament de baix cost ecodiseñadas perquè siguin reciclables mecànicament, compostables industrialment o en la llar i també adequades per a la digestió anaeròbica.