El paper del disseny en la indústria dels plàstics és essencial per avançar cap a un model més sostenible i responsable. La circularitat implica reimaginar els cicles de vida dels productes plàstics des del seu disseny, promovent la reducció, la reutilització i el reciclatge eficient. Aquest nou disseny ha de permetre minimitzar l’impacte ambiental i en la salut de les persones, així com ajudar a complir amb normatives i estàndards cada vegada més exigents.
Aquesta jornada presencial a Barcelona reunirà experts de la indústria, investigadors i professionals per discutir les últimes tendències en la creació de productes plàstics més sostenibles i segurs. També podràs conèixer els detalls del Premi Catalunya Ecodisseny, que reconeix aquells productes o serveis en el mercat i en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integren en el seu disseny consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida.
El projecte Interreg Europe PLASTIX aborda el problema creixent dels residus plàstics, la seva reciclabilitat i la seva substitució com a part de la transició cap a una economia més circular. Totes les regions europees s’enfronten a reptes similars en matèria de plàstics: consum d’enormes quantitats de plàstics, la seva reciclabilitat, reutilització i substitució per matèries primeres de base biològica, així com els microplàstics i l’impacte dels residus plàstics en el clima i l’aigua. PLASTIX té com a objectiu facilitar la transició industrial cap a una economia eficient amb els recursos, el creixement de l’economia circular i les ecoinnovacions a les regions participants i en altres regions europees.
Participa en aquesta sessió i en podràs conèixer tots els detalls!
Objectiu de l’acte
Conèixer les últimes tendències en el disseny de productes plàstics més sostenibles i segurs.
T’interessa si ets…
Una empresa o centre tecnològic que utilitza productes plàstics.
Programa
09.30 h – Acreditacions
10.00 h – Benvinguda i contextualització del projecte PLASTIX
Mª Dolors Núñez, líder d’equip d’Anàlisi i Detecció d’Oportunitats Tecnològiques d’ACCIÓ
10.15 h – Circularitat i seguretat des del disseny
Economia circular: Maite Ardèvol, líder d’equip de Sostenibilitat d’ACCIÓ
Estratègia i full de ruta economia circular de la Generalitat de Catalunya: Mireia Cañellas, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Premi Ecodisseny i subvencions: Alfred Vara, Agència de Residus de Catalunya
11.00 h – Pausa cafè i networking
11.30 h – Casos empresarials i de recerca, taula rodona de debat (traçabilitat, ecodisseny, responsabilitat del productor, tecnologies en circularitat, etc.)
Irene Puntí, LEITAT
ENVALORA
Empresa del Cluster Residus
Empresa Catalunya Circular12.30 h
Torn obert de preguntes
12.45 h
Cloenda
13.00 h
Fi de la sessió