Eurecat ha desenvolupat una innovadora superfície plàstica amb una interfície que possibilita la comunicació intuïtiva amb màquines o sistemes, incorporant característiques com il·luminació LED i sensors capacitius. Aquest avenç tecnològic, emergit del projecte de recerca Púlsar, que es va dur a terme a la planta pilot de plastrònica d’Eurecat, té la capacitat de ser integrat al sistema central electrònic dels vehicles de nova generació. Amb més d’una dècada d’experiència en electrònica impresa i altres camps afins, Eurecat ha presentat aquesta superfície durant la fira Automotive Interiors, a Stuttgart, Alemanya. A aquest esdeveniment, també ha exhibit peces plàstiques que simulen diverses textures, així com dispositius plastrònics amb sensors de contacte impresos.
A més d’aquest avenç específic, Eurecat ha destacat altres desenvolupaments rellevants en el sector automobilístic. Aquests inclouen revestiments per a teixits, utilitzant la impressió 3D en material biodegradable combinat amb residus de la indústria tèxtil. També s’ha aconseguit la creació de teixits amb memòria de forma per millorar el confort, així com teixits amb base cel·lulosa per afavorir la sostenibilitat.
David Pardos, cap de Desenvolupament de Negoci de l’equip de Mobilitat d’Eurecat, ha subratllat la creixent necessitat de transformació digital en el sector automotriu. Ha destacat la importància cada vegada més rellevant del disseny, la integració, la personalització i la diferenciació davant de la competència. Així mateix, ha assenyalat que les superfícies funcionals amb activació de respostes hàptiques, incorporant sensacions tàctils, es presenten com una tendència destacada en aquest àmbit.