AIMPLAS dona a l’Ajuntament de Paterna les lletres del municipi fabricades amb residus d’aparells elèctrics i electrònics

AIMPLAS dona a l’Ajuntament de Paterna les lletres del municipi fabricades amb residus d’aparells elèctrics i electrònics

L’Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) ha donat a l’Ajuntament de Paterna les lletres del nom del municipi, les quals estan fabricades amb residus plàstics provinents d’aparells elèctrics i electrònics. Aquestes lletres ja estan instal·lades a la rotonda del Mirapark a Alborgí, com a part del projecte de recerca RECRITIC. Aquest projecte se centra en la recuperació de matèries primeres crítiques, com el liti i l’or, mitjançant el reciclatge de plaques base d’ordinadors i bateries de mòbils.

AIMPLAS ha liderat aquest projecte amb finançament de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE+i) i fons FEDER, amb el suport d’ACTECO i GBP Metal Group. La col·laboració de Plàstic Preciós La Safor ha estat crucial per a la fabricació de les lletres.

Nuria Montes, consellera d’Innovació i presidenta d’IVACE+i, destaca que aquest projecte es fonamenta en quatre pilars essencials: investigació, innovació, sostenibilitat i col·laboració publicoprivada, principis clau per a la política industrial de la Generalitat Valenciana. A més, reafirma el suport ferm de la Conselleria d’Innovació i d’IVACE+i als 11 centres tecnològics de la Comunitat.

RECRITIC subratlla la importància de recuperar i reciclar les Critical Raw Materials (CRM), matèries primeres crítiques identificades per la Comissió Europea per la seva alta importància econòmica, escassetat i rellevància estratègica per a la producció de productes i aplicacions tecnològiques.

El projecte també se centra a desenvolupar avanços tecnològics que millorin significativament el reciclatge d’aquests materials, com a resposta a la possible escassetat futura. Això inclou el desenvolupament de processos i tecnologies de reciclatge mecànic, químic i biològic.

Les matèries primeres crítiques juguen un paper crucial en la construcció d’infraestructures per a fonts d’energia alternatives, com l’eòlica, fotovoltaica o solar termoelèctrica, essencials per a la transició energètica cap a fonts netes i sostenibles.

En resum, el projecte RECRITIC subratlla la importància de continuar promocionant la investigació en processos de reciclatge sostenibles i viables, permetent la recuperació d’aquests materials i el tractament adequat dels complexos residus electrònics per obtenir plàstic reciclat, tal com s’ha realitzat amb les lletres de Paterna.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code