Setmana europea de la prevenció de residus del 21 al 29 de novembre

Setmana europea de la prevenció de residus del 21 al 29 de novembre

REDUÏR – REUTILITZAR – RECICLAR

Reduir la quantitat de residus que generem, reutilitzar i reciclar tot el que es pugui. Aquestes són tres accions bàsiques que la ciutadania podem incorporar al nostre dia i a dia, aconseguint així un important avanç en la cura del nostre entorn i de l’entorn.

Tota la indústria dels plàstics, a través de l’ANAIP, defensa l’aplicació de les tres màximes i per això se suma a la celebració de la setmana europea de la prevenció dels residus, que se celebra de l’21 a l’29 de novembre.

Aquesta iniciativa rep el suport del programa LIFE de la Comissió Europea. El seu objectiu és organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus a les mateixes dates a tot Europa.

La Setmana Europea de la prevenció de residus serveix per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i els seus membres en aquesta matèria; per fomentar accions sostenibles amb què reduir els residus a tot Europa; per fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i per fer canviar el comportament quotidià dels europeus.

Les persones o les organitzacions poden participar bé organitzant la seva pròpia acció per reduir els residus o bé sumant-se a les accions d’altres individus o entitats.

Innovació, ecodisseny i compromís

La innovació en matèria de plàstics ha permès també que la tecnologia del reciclat avanci tant en el reciclatge mecànic com en el químic, aconseguint un reciclatge infinit dels plàstics.

En aquest sentit, la indústria del plàstic ha posat en marxa iniciatives voluntàries per millorar els seus processos i reduir el seu impacte ambiental i la generació de residus. Entre elles hi ha la plataforma More i la iniciativa Operation Clean Sweep®, OCS.

More és una plataforma europea creada per la indústria, per monitoritzar el consum de polímers reciclats en la fabricació de nous productes. Es va llançar el 2019 i des de llavors els transformadors de plàstics poden registrar cada any la quantitat de matèria primera reciclada que utilitzen per a la seva producció. OCS és una iniciativa mundial de la indústria per evitar l’emissió a l’entorn de microplásticos primaris, ja sigui gransa, escates o pols, que pot produir-se de forma involuntària en qualsevol de les etapes de la cadena de valor: producció, manipulació, transport, transformació i reciclat. Aquesta iniciativa porta més de 25 anys funcionant als Estats Units gràcies a la Plastics Industry Association i a l’American Chemistry Council.

Cal destacar que l’estat espanyol és el segon país de la UE que més envasos plàstics recicla mecànicament. En l’última dècada s’ha duplicat el reciclatge de plàstic a nivell nacional, arribant a la xifra de més d’un milió de tones avui dia.

La indústria dels plàstics és una indústria compromesa amb l’economia circular, la cura el medi ambient i el desenvolupament de el sector i dels seus treballadors. Una indústria conscient el valor que aporten els seus productes, per la seva eficiència, la seva funcionalitat i la seva versatilitat, el que els fa imprescindibles per mantenir la qualitat de vida de què gaudeix.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code