AIMPLAS controla plagues gràcies a productes de plasticultura

AIMPLAS controla plagues gràcies a productes de plasticultura

16/07/2025

L’Institut Tecnològic del Plàstic, AIMPLAS, ha posat en marxa el projecte BIOENCAPSULACIÓ 2, una iniciativa pionera que utilitza microorganismes en productes de plasticultura biodegradable com a sistema de control natural de plagues. Al projecte, s’hi desenvolupen hidrogels, films encoixinats i tauletes monodosi biodegradables funcionalitzats amb microorganismes que actuen de manera controlada i prolongada.

Segons Chelo Escrig, investigadora d’AIMPLAS en Agricultura i Medi Aquàtic, “actualment no hi ha desenvolupaments similars que combinin microorganismes amb sistemes d’aplicació mitjançant productes de plasticultura biodegradables com els que estem desenvolupant”.

BIOENCAPSULACIÓ 2 dona continuïtat a una línia de recerca anterior, centrada a enriquir el sòl amb nutrients per reduir fertilitzants químics. Ara, l’objectiu és crear productes que es biodegraden al medi després de l’ús i que no cal retirar, reduint costos i impacte ambiental. A més, es vol eliminar l’ús de fertilitzants i fitosanitaris químics.

Els productes fitosanitaris químics són habituals en l’agricultura, però comporten riscos per al medi ambient i la salut humana. Davant d’això, AIMPLAS aposta per solucions biològiques, igualment efectives, però més sostenibles.

Aquesta recerca aposta per una agricultura més sostenible i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Així doncs, la plasticultura biodegradable és una oportunitat de canvi per al sector del plàstic en un mercat cada cop més verd

El projecte compta amb la col·laboració de la Cooperativa Vinícola de Llíria i l’empresa PICDA. El projecte rep finançament d’IVACE+i i fons FEDER, dins la convocatòria d’ajudes a projectes d’I+D a la Comunitat Valenciana.

Font: AIMPLAS

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code