La indústria de l’alimentació i begudes aposta per la IA i la robòtica per optimitzar la producció i garantir la seguretat alimentària.

La indústria de l’alimentació i begudes aposta per la IA i la robòtica per optimitzar la producció i garantir la seguretat alimentària.

Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), es preveu que la demanda mundial d’aliments augmenti un 60% per a l’any 2050. Aquesta projecció destaca la urgència que té la indústria d’alimentació i begudes de desenvolupar mètodes sostenibles i eficients per a la producció d’aliments que puguin satisfer la creixent demanda global. Davant aquest repte, la integració de tecnologies com l’automatització, la robòtica, l’analítica de dades i la Intel·ligència Artificial és fonamental per millorar la productivitat del sector alimentari. És per això que Advanced Factories presentarà, del 9 a l’11 d’abril a Fira de Barcelona Gran Via, les darreres solucions i experiències industrials en automatització i digitalització per al sector alimentari.

En aquest sentit, el congrés Industry 4.0 Congress dedicarà una secció específica a la indústria de l’alimentació per abordar els desafiaments que enfronten les plantes de producció alimentàries. Un exemple d’això és Frit Ravich, que, de la mà de la seva directora general, Judith Viader, explicarà com s’ha dut a terme la seva transformació digital sense comprometre la qualitat del producte, un aspecte crític en aquest sector. Així mateix, es discutirà com la incorporació d’eines d’IA i robòtica permet seguir l’expansió i creixement de l’empresa.

L’automatització i la robòtica són igualment essencials per optimitzar no només les plantes de producció alimentària, sinó també la cadena logística associada, la qual necessita ser tan eficient com sigui possible per garantir la seguretat dels aliments. Marc Mases, responsable d’enginyeria del grup Bon Àrea, compartirà com aquest grup ha millorat la seva logística interna per gestionar més de 10.000 referències de productes. A més, experts de Siemens i Universal Robots explicaran com la IA i els robots poden millorar l’eficiència logística.

Altres empreses com IFM, Ayesa, Tecnalia i Dassault presentaran com tecnologies emergents com l’IoT, blockchain, Big Data i la Intel·ligència Artificial ja s’estan implementant en moltes empreses alimentàries per garantir la traçabilitat i transparència en la producció d’aliments.

En el sector de les begudes, Jordi Barbarà, director de Producció Cervesa de Grup Damm, juntament amb Pier Francesco Fefè, General Manager de E80 Group, presentaran una solució automàtica totalment integrada que s’ha implementat a Damm i que s’adapta a les necessitats de la seva planta industrial a través d’una sola plataforma de programari.

Òscar López, responsable de ciberseguretat de GB Foods, compartirà la seva experiència i recomanacions per fer front a les amenaces i ciberatacs que la digitalització presenta en el sector alimentari.

“El desenvolupament tecnològic permet que les empreses alimentàries puguin adaptar-se millor a les noves demandes dels consumidors, millorant l’eficiència i productivitat de les seves plantes de producció, la qualitat i seguretat alimentària, la traçabilitat, i progressant cap a una indústria més sostenible”, assenyala José Ramón Sierra, director de l’Industry 4.0 Congress. Durant tres dies, més de 360 experts compartiran les seves experiències en la digitalització de les seves plantes de producció, no només en el sector alimentari, sinó també en altres sectors com automoció, electrònica, energia, farma, logística, metall i tèxtil.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code